Gemüsegulasch

Gemüsegulasch

4.2 300 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    6 Stängel
  • Zwiebeln geviertelt
    400 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Sonnenblumenöl
    20 g
  • Tomatenmark
    35 g
  • Paprikapulver, edelsüß
    20 g
  • Paprikapulver, edelsüß, geräuchert
    ½ - 1 TL
  • Kümmel, gemahlen
    1 EL
  • Majoran, getrocknet
    2 EL
  • getrocknetes Lorbeerblatt
    1
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • gemischtes Gemüse der Saison, (z.B. Karfiol, Broccoli, Paprika, Kohlrabi, Karotten, Erdäpfel, Zucchini, Fisolen)
    850 g
  • Wasser
    650 g
  • Salz
    1 - 1 ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    6 TL
    3 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Maisstärke
    1 EL
  • Apfelessig
    1 Spritzer

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 175 kcal / 735 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...