Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g potatoes, cut in pieces (3-4 cm)
-
6
hake steaks (120-200 g each)
lub 6 white fish fillets (any type of white fish, 120-200 g each) - 2 tsp salt, adjust to taste
- 150 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 100 g carrots, cut in pieces
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 50 g white wine (opcjonalnie)
- 400 g tomatoes, cut in pieces
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1269 kJ / 302 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Chicken Soup with Egg and Lemon (Avgolemono)
1 Std. 15 Min
Steamed Fish
30 Min
Brodet (Fish stew)
1 Std. 15 Min
Cod with citrus butter
50 min
Beef Goulash Soup
1 Std. 15 Min
Kung Pao Prawns
45 Min
Pasta Salad with Trout and Vegetables
45 Min
Couscous with Chicken and Lamb
1 Std. 10 Min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30 Min
Turkey Breast with Creamy Potato Soup
27 Std.
Potatoes with Yoghurt Sauce
40 Min
Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables
45 Min