Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g potatoes, cut in pieces (3-4 cm)
-
6
hake steaks (120-200 g each)
lub 6 white fish fillets (any type of white fish, 120-200 g each) - 2 tsp salt, adjust to taste
- 150 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 100 g carrots, cut in pieces
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 50 g white wine (opcjonalnie)
- 400 g tomatoes, cut in pieces
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1269 kJ / 302 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min
Seafood Rice
1h 15min
Three Course Meal for Two: Vegetable Soup, Baked Chicken Casserole with Rice, Steamed Cinnamon Apple
1h 15min
Stir-fried Vegetables
10 min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15min
Thai-style Prawn Broth, Spiced Apples
1h 15min
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45 min
Caldeirada (Fish Stew)
45 min
Steamed Fish
30 min
Stuffed vegetables
1h 5min
Chicken and Mushrooms in Red Wine Sauce
45 min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40 Min