Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g potatoes, cut in pieces (3-4 cm)
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
-
6
hake steaks (120-200 g each)
lub 6 white fish fillets (any type of white fish, 120-200 g each) - 1 tsp salt, adjust to taste
- 150 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 100 g carrots, cut in pieces
- 50 g white wine (opcjonalnie)
- 400 g tomatoes, cut in pieces
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1269 kJ / 302 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Stir-fried vegetables
10 Min
Meatballs with tomato sauce
45 Min
Creamy mushroom soup
20 Min
Chicken garam masala
50min
Salmon in mushroom cream sauce with potatoes
50min
Asian-style rice with eggs and vegetables
35min
Pasta in tomato sauce with chorizo
25min
Chilli con carne
40min
Pasta salad with trout and vegetables
45 Min
Cod with citrus butter
50min
Spaghetti carbonara
40min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1小时 15 分钟