Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
巧克力蛋糕
- 4 颗 蛋 ,蛋白和蛋黄分开
- 100 克 糖
- 125 克 黑巧克力(含50%可可脂) ,切块(2厘米)
- 黄油, cut in pieces, plus extra for greasing
- 100 克 面粉
- 1 茶匙 泡打粉 (5克)
- 600 克 水
打发鲜奶油和巧克力甘纳许
- 315 克 稀奶油, 含脂量最低30% ,冷藏的
- 80 克 黑巧克力(含50%可可脂) ,切块 (2厘米)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2863 kJ / 684 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 2.5 g