Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 五花肉 ,提前汆水,切1×1厘米块
- 50 克 料酒
- 15 克 老抽
- 35 克 生抽
- 50 克 糖
- 300 克 水
- ½ 茶匙 盐
- 200 克 梅干菜干 ,洗净泡水1小时后捏干使用,切碎
- 2 茶匙 淀粉 ,在小碗内加2汤匙水调开
- Wartości odżywcze
- na 1 罐
- Kalorie
- 14008 kJ / 3348 kcal
- Białko
- 74.2 g
- Węglowodany
- 93.8 g
- Tłuszcz
- 297.2 g
- Błonnik
- 0 g