Wersje kompatybilne
Cheesecake allo stracchino e mortadella con pistacchi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 160 g di grissini
- 90 g di burro morbido a pezzi
Crema
- 50 g di pistacchi salati sgusciati
- 120 g di mortadella a fette + q.b. per guarnire
-
100
g di panna (min. 30% di grassi)
lub 100 g di latte intero - 20 g di Cognac
- 4 fogli di gelatina (8 g), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 500 g di stracchino a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2222 kJ / 531 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 42.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palline al prosciutto
1h 30min
Cheesecake al pesto genovese
9 Std.
Mini cheesecake al pomodoro
3 Std. 25 Min
Mini cheesecake salate al basilico
3 Std. 30 Min
Polpette con prugne e salsa al Parmigiano reggiano
50min
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4h 50min
Girelle al gorgonzola e mortadella
8 godz.
Bignè con tre mousse
2h
Flan al salmone affumicato
45min
Cheesecake al tonno e alici con peperoni
9 Std.
Crema spalmabile alla mortadella
15min
Cheesecake integrale alla robiola e salmone
9 Std.