Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di farina di mais
- 1600 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di calamari freschi puliti e a pezzi
- 20 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua tiepida per 10 minuti
- 60 g di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 400 g di besciamella
- 100 g di provola, in pezzi
- Wartości odżywcze
- na 12 pezzi
- Kalorie
- 12552 kJ / 3000 kcal
- Białko
- 120.1 g
- Węglowodany
- 376.1 g
- Tłuszcz
- 123.3 g
- Błonnik
- 16.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Waterzooi (Zuppa di pesce e verdure)
45 min
Ravioli di cacao con frutta secca in crema di formaggi
1h 30 min
Bignè a sorpresa
2u.
Focaccine di castagne con mousse di baccalà e pomodori secchi
3h 30min
Cheesecake di focaccia alla stracciatella
12h
Il nuovo cheesecake di Luca Montersino
3h 30min
Sformatini di asparagi
45 min
Antipasto di funghi e capesante
35min
Frittelle di baccalà
12hod. 50min
Ravioli ai carciofi
1h 30 min
Lasagne carciofi e crema di stracchino
1u.
Crêpes ai funghi
1h 50min