Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g neutrales Öl
- 800 g Schweine-Rippchen (Schälrippchen), in Stücken (6 cm), siehe Tipp
- 50 g Kandiszucker, weiß
- 25 g helle Sojasauce (siehe Tipp)
- 25 g dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
- 50 g Reiswein (z.B. Mirin oder Sake)
- 50 g Balsamico, dunkel
- 1 TL Sesam, geröstet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2646 kJ / 636 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wildreis-Pilaw mit Schweinefleisch
1 godz. 10 min
Schweinerippchen süß-sauer mit Reis
2hod. 25min
Asiatische Reispfanne mit Sous-vide gegartem Schweinebauch
3 Std. 40 Min
Rindfleisch mit Enoki in feuriger Sauce (肥牛金针菇)
35min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1h
Kalbseintopf im Brot
6h 30min
Geschmorter Schweinebauch in Softbuns
1 godz. 20 min
Rindfleischsuppe mit Nudeln (红烧牛肉面)
1h 30min
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1h
Glasierte Apfel-Spareribs
2h 30min
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1h
Koreanisch frittiertes Hähnchen
3h 10min