Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet Potato
- 850 g water
- 225 - 285 g sweet potatoes, peeled, sliced into rounds (½ cm/¼ in.)
Tiger's Milk
- 15 g fresh cilantro leaves
- 1 garlic clove
-
½ - 1
habanero chilli, stem and seeds removed (see Tip)
lub 1 red chilli, any type, stem and seeds removed - 45 g red onion, in pieces
- 1 ½ cm ginger, fresh, peeled, thinly sliced
- 85 g lime juice
- 45 g lemon juice
- 60 g fish broth
-
60
g fresh sea bass, boneless, skinless,
lub 60 g fresh white fish, boneless, skinless (see Tip) - ½ tsp sea salt
- 30 g ice cubes
Ceviche
-
450
g fresh sea bass, boneless, skinless, cubed
lub 450 g fresh white fish, boneless, skinless, cubed (see Tip) - 100 g red onions, thinly sliced
- ½ tsp sea salt, to taste
- red bell peppers, mini, sliced in rings, to garnish
- plantain chips, to serve
- 2 avocados, sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1585.5 kJ / 379 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 657.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pozole Rojo
2 Std. 5 Min
Green Bean Gremolata
25 Min
Steak au Poivre
20 Min
Shrimp Aguachile
15 Min
Cochinita Pibil
4h
Smalec (pork rillettes)
3 Std. 10 Min
Pan de Muerto
4h
Pollo Pibil
1 Std. 30 Min
Ceviche
1 Std. 10 Min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3 godz. 40 min
Budín de Pan Cubano (Bread Pudding)
3 Std.
Peruvian Ceviche with Leche de Tigre
1 Std. 50 Min