Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stock
- 170 g onions, cut into pieces
- 85 g carrots, cut into pieces
- 85 g celery, cut into pieces
- 20 sprigs fresh parsley
- 3 sprigs fresh thyme
- 1815 g fish stock
- 2 carrots, cut on the bias (6 mm/¼ in.)
Gefilte Fish
- 455 g fresh white fish, boneless, skinless, cut into pieces (5 cm/2 in.)
- 3 large eggs
- 130 g matzo meal
- 1 tsp kosher salt
- Belgian endive, to serve
- fresh parsley leaves, to garnish
- ground horseradish, ready-made with beets, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 389 kJ / 93 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 575 mg
Alternatywne przepisy
Eggcellent Caeser Dressing
10min
Salmon Tartare
10min
Charoset
10min
Baba Ganoush
1h
Pinsa
29h
Thai Dressing
30 min
Gefilte Fish
1h 10min
Country-style chicken liver fritters
35min
Artichoke And Tofu Dip
5min
Poached Quince with Almond Flour Biscotti
1 Std. 50 Min
Charoset
10min
Chipotle Caesar Salad
30 min