Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stock
- 170 g onions, cut into pieces
- 85 g carrots, cut into pieces
- 85 g celery, cut into pieces
- 20 sprigs fresh parsley
- 3 sprigs fresh thyme
- 1815 g fish stock
- 2 carrots, cut on the bias (6 mm/¼ in.)
Gefilte Fish
- 455 g fresh white fish, boneless, skinless, cut into pieces (5 cm/2 in.)
- 3 large eggs
- 130 g matzo meal
- 1 tsp kosher salt
- Belgian endive, to serve
- fresh parsley leaves, to garnish
- ground horseradish, ready-made with beets, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 389 kJ / 93 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 575 mg
Alternatywne przepisy
Creamed Spinach
30 Min
Cochinita Pibil
4h
Keto Cranberry Sauce
20 min
Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
30 Min
Gefilte Fish
1h 10min
Steamed Trout
20 min
Panna cotta
6 godz. 15 min
Tuna Dip
10 min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24 Std. 35 Min
Asparagus and potatoes with hollandaise
50min
Hummus (Ilan Hall)
9sa 5 dk
Double Vanilla Ice Cream
12 godz.