Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Mandeln
- 220 g Butter, weich, in Stücken
- 5 Eier, getrennt
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Orange, Bio, 2 Streifen Schale (1 x 3 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 75 g Mehl
- 1 ½ TL Backpulver
- 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1613 kJ / 385 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Nusskuchen
1 godz. 45 min
Mandelkuchen
1 godz. 20 min
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Nusskuchen
1 godz. 10 min
Getränkter Mandelkuchen
2h
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 godz. 20 min
Haselnussgugelhupf (glutenfrei)
2h
Orangen-Mandel-Kuchen
2h
Nusskuchen
1h
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2h 45min
Schokoladen-Haselnuss-Torte mit frischen Beeren
45 min
Mallorquinischer Mandelkuchen
1 godz. 30 min