Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g water
- 60 g orange zest (thin peelings of skin from approx. 5 oranges)
- 190 g whole milk
- 175 g olive oil
- 60 g orange juice
- 125 g eggs, (approx. 3 medium)
- 250 g caster sugar
- 250 g plain flour
- 4 tsp baking powder
- Wartości odżywcze
- na 10 slices
- Kalorie
- 16004.4 kJ / 3825.1 kcal
- Białko
- 49.1 g
- Węglowodany
- 476 g
- Tłuszcz
- 195.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 31 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 1762.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sponge cake
1 Std. 50 Min
Carrot and Apple Cake
1 Std. 30 Min
Coconut and Chocolate Easter Cake
3 Std.
Triple Chocolate Layer Cake
2 Std. 30 Min
Chocolate Chip Cake
1 Std. 30 Min
Date and Orange Jam
40min
Lemon cake
2h
Sponge Cake
1 Std. 50 Min
Steamed Chocolate Cake with Whipped Cream
1 Std. 10 Min
Coconut Cake
1 Std. 20 Min
Chocolate and Pear Cake
1 Std. 30 Min
Madeira Cake
1 Std. 30 Min