Apricot Danish Pastries
TM6 TM5

Apricot Danish Pastries

4.7 (20 ocen)

Składniki

  • 490 g quick puff pastry, homemade (see tip)
  • 50 g granulated sugar
  • 50 g blanched almonds
  • 50 g unsalted butter, soft
  • plain flour, for dusting
  • 1 medium egg, beaten
  • 9 tinned apricot halves, drained
  • 30 g apricot jam, mixed with 1 tsp hot water, for glazing

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
590 kJ / 141 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
13.7 g
Tłuszcz
8.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy