Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 80 g unsalted butter, diced
- 10 g caster sugar
- 150 g water
- 1 pinch fine sea salt
- 120 g strong white bread flour
- 3 large eggs
Filling
- 50 g icing sugar
-
200
g fresh raspberries
lub frozen raspberries, defrosted - 350 g double cream
Icing
- 250 g icing sugar
- water, for icing
- 4 food colouring pastes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2425 kJ / 584 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 43.8 g
Alternatywne przepisy
Sous-vide Pears with Cinnamon Sauce
2 Std. 5 Min
Chocolate Sauce
10 Min
Pizza Dough
1 Std.
Choux Pastry
2h
Sweet Shortcrust Pastry
1 Std. 50 Min
Icing Sugar
5 Min
Chocolate Meringue Stack
7 Std. 30 Min
Sticky Toffee Sponge Cake
1 Std. 30 Min
Pink and White Macarons
1 Std. 30 Min
Meringue Ghosts
12h 25min
Chocolate icing (ganache)
20 Min
Mixed Berries Pavlova Stack
5hod. 30min