Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 140 g Milch
- 1 TL Salz
- 300 g Weizenmehl Type 550
- 150 g Weizenmehl Type 1050
- 30 g Olivenöl
- 1 EL Za´atar
- 1 gestr. TL grobes Salz
- 1 EL Thymian, abgezupft, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1024 kJ / 245 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Libanesisches Fladenbrot
3 Std. 20 Min
Hummus
20 min
Gefüllte marokkanische Brote
2h 45min
Tahin-Joghurt-Dip - Yoğurtlu Tahin Soslu
5min
Süße Briouats
35min
Bulgur-Tarte mit Hack-Walnuss-Füllung - Sini Köftesi
1 Std. 15 Min
Mehrkorn-Focaccia
2 Std. 5 Min
Grießhelva - İrmik Helvası
1h 25min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1h
Ma'amoul
1h 30min
Tabouleh
15min
Sesamkringel - Simit
2 Std. 10 Min