Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 140 g Milch
- 1 TL Salz
- 300 g Weizenmehl Type 550
- 150 g Weizenmehl Type 1050
- 30 g Olivenöl
- 1 EL Za´atar
- 1 gestr. TL grobes Salz
- 1 EL Thymian, abgezupft, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1024 kJ / 245 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zatar
15 min
Bohnen-Dill-Rauten - Fava
1h 20min
Sheek Kebab
1h 10 min.
Halva-Rollen mit Kaffee-Gewürz-Sabayon
35 min
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1h
Lammköfte mit Couscous und Gurkensalat
45 min
Fatayer mit Käse und Minze
1h 5 min
Libanesisches Fladenbrot
3h 20min
Türkisches Fladenbrot
2h 10 min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1 godz. 50 min
Würziges Fladenbrot
1h 40min