Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Weizenkörner
- 150 g Roggenmehl (Type 1150)
-
½
Würfel frische Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 330 g Wasser
- 60 g natives Olivenöl
- 1 TL Salz
- 2 Stängel Rosmarin, abgezupft
- 1 TL grobes Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1h 50min
Za´atar-Brot
1 Std. 40 Min
Fougasse mit Käse
2h 35 min
Focaccia mit Zwiebeln
2 godz. 20 min
Dinkel-Kräuter-Kringel
2j
Oliven-Rosmarin-Fougasse
1h 50min
Seelen mit Oliven
8 Std. 45 Min
Astra-Schrippen
2 Std. 50 Min
Mediterrane Fladenbrote
1h 10 min
Dinkel-Cracker
1 Std. 40 Min
Sesam-Baguette
1j 30 menit
Dinkel-Walnuss-Bürlis
12 Std.