![Mehrkorn-Focaccia Mehrkorn-Focaccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4AC30335-13C7-4B44-90AB-D61421B4DFDA/Derivates/6F4E1E87-42D5-4954-AD37-C47C2C282B96.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Weizenkörner
- 150 g Roggenmehl (Type 1150)
-
½
Würfel frische Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 330 g Wasser
- 60 g natives Olivenöl
- 1 TL Salz
- 2 Stängel Rosmarin, abgezupft
- 1 TL grobes Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chia-Baguettes
3h 50min
Joghurt-Ingwer-Dressing
10 Min
Spicy Aprikosen-Dressing
30 min
Dattel-Mandel-Focaccia
3 Std. 20 Min
Tomaten-Dukkha
55 Min
Bruschetta mit Bohnen-Kapern-Creme
10 Min
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 Std.
Röggelchen für Halven Hahn
1h 35min
Mini-Zwiebel-Kuchen
35 min
Walnut Scones
30 min
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 Std.
Dinkel-Walnuss-Bürlis
12h