Urządzenia i Akcesoria
Brötchen mit Zimt und Rosinen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 Stück
Składniki
-
Sechskorn-Getreidemischung100 g
-
Wasser250 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker1 TL
-
Mehl400 g
-
Salz2 TL
-
Essig10 g
-
Zimt2 TL
-
Rosinen30 g
-
Milch zum Bestreichen30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
812 kJ /
194 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 2/2015
22 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Müslibrot
1 godz. 30 min
Müslibrot
1 godz. 30 min
Ulmer Zuckerbrot (Baden-Württemberg)
2 godz.
Joghurtbrot (schnell)
1 godz. 15 min
Süße Brötchen
1 godz. 5 min
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Joghurtbrot
2 godz.
Dinkelkeimbrot
72 godz.
Dinkel-Körner-Brötchen
2 godz.
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Brot
1 godz. 25 min
Joghurtbrötchen
30 min