Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de agua mineral
- 500 g de harina de espelta integral
- 100 g de harina de centeno integral
-
1
sobre de levadura de panadería deshidratada
lub 20 g de levadura prensada fresca desmenuzada - 7 g de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 539 kJ / 128 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 221.7 mg
Alternatywne przepisy
Panecillos integrales de cúrcuma con paté de shiitake, salmón ahumado y aguacate
2hod. 50min
Pan integral con muesli
4 godz.
Pan de nueces
3h 45 min
Pan integral con harina multicereales
3 Std. 50 Min
Panecillos integrales con nueces y muesli
40min
Pan rústico de cúrcuma
9 godz. 30 min
Pan de arroz integral con harina de espelta y semillas
8 Std. 10 Min
Pizza integral con berenjena asada picante
50min
Pizza integral con tomates cherry, rúcula y mozarella fresca
40min
Hogaza integral
5h
Hogaza rústica con centeno
16 Std.
Pan de espelta
2h 20min