Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillecreme
- 150 g Magertopfen
- 100 g Naturjoghurt
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- ¼ TL Ingwer, gemahlen
- 30 g Vanillezucker
- Vanillemark von 1 Vanilleschote
Karotten-Trauben-Gewürz-Kompott
- 70 g getrocknete Marillen, entsteint, halbiert
- 10 - 15 g kandierter Ingwer, nach Geschmack
- 250 g Karotten, in Stücken
- 100 g Traubensaft, weiß
- 200 g Wasser
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Mandelstifte zur Dekoration
- 1 Sternanis
- ¼ TL Lebkuchengewürz
- weiße Weintrauben, halbiert und entkernt, zur Dekoration
-
Rosinen, zur Dekoration
lub Cranberrys, getrocknet, zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 974 kJ / 232 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Zucchinisuppe mit Minze
35 Min
Apfel-Karotten-Suppe schnell gemacht
20 min
Gurken-Erdäpfel-Dill-Suppe mit Räucherlachs
20 min
Ananaseis
10 Std.
Süße Polenta mit Zwetschkenmus
35 Min
Melonen-Joghurt-Eis
1h 15 min
Pfirsichschaum
10 min
Bananen-Curry-Suppe
30min
Chicorée-Apfelsuppe mit Sesam-Räuchertofu
35 Min
Apfel-Creme-Suppe
30min
Apfel-Porree-Cremesuppe
55min
Radieschensuppe
25 min