Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pambazos
- 20 g de levadura seca instantánea
- 375 g de agua
- 500 g de harina
- 50 g de manteca de cerdo
- 35 g de azúcar
- ½ cdita de sal fina
Relleno
- 100 g de queso fresco
- 100 g de lechuga francesa
- 1600 g de agua
- 500 g de papas, peladas y cortadas en cubos pequeños
- 2 cditas de sal fina
- 160 g de chorizo, tipo español
- 10 g de aceite
Salsa
- 185 g de agua
- 15 g de chile guajillo, sin rabo ni semillas
- 30 g de cebolla
- 1 diente de ajo, pelado
- ¾ cdita de sal fina
- crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1982 kJ / 472 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panuchos de cochinita pibil
35 min
Enchiladas de mole rojo
1h
Esquites de feria
25 min
Mole de olla vegano
45 min
Cochinita pibil
4h
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Chicharrón en salsa verde
35 min
Gorditas de chicharrón
2h
Torta de chilaquiles de la Condesa
35 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Mixiote de pollo
1h
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min