Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pambazos
- 20 g de levadura seca instantánea
- 375 g de agua
- 500 g de harina
- 50 g de manteca de cerdo
- 35 g de azúcar
- ½ cdita de sal fina
Relleno
- 100 g de queso fresco
- 100 g de lechuga francesa
- 1600 g de agua
- 500 g de papas, peladas y cortadas en cubos pequeños
- 2 cditas de sal fina
- 160 g de chorizo, tipo español
- 10 g de aceite
Salsa
- 185 g de agua
- 15 g de chile guajillo, sin rabo ni semillas
- 30 g de cebolla
- 1 diente de ajo, pelado
- ¾ cdita de sal fina
- crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1982 kJ / 472 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Esquites asados de Coyoacán
30min
Tamales Verdes
2h 30 min
Pozole Rojo
1h 30min
Ponche
40min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Esquites de feria
25 min
Chiles en nogada
1h
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30 min
Tamales de pollo y salsa verde
2h