Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 180 g sobras de pão partido em pedaços
Puré
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 1 ½ c. chá de sal
- 280 g leite
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
Recheio
- 30 g azeite
- 100 g cebola
- 1 dente de alho
- 80 g cenoura
- 10 g salsa
- 200 g carne de vaca p/ guisar cortada em cubos pequenos
- 15 g vinho tinto
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 80 g tomate em pedaços
- 10 g farinha
Montagem
- Farinha q.b. p/ panar
- 2 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 752.9 kJ / 180 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 629 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almôndegas de frango e salsichas frescas com fettuccini
1h 15min
Frango guisado com batata-doce e ervilha
8h
Mousse de chocolate e avelã
5min
Bolo Alasca
8h
Tarte de mousse de chocolate
12h 30min
Chamuças de batata e coentros
45min
English breakfast à portuguesa
1h 15min
Caldo de frango e legumes
45min
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Napolitanas de chocolate
4 Std. 40 Min
Lombo de porco recheado com maçã e frutos secos
1 Std. 35 Min
Pãezinhos enrolados
1 Std. 45 Min