Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Erdnusscreme
- 155 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
- 1 Ei
- 4 TL Milch
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 1 EL Kakao
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 209 kJ / 50 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Vanillekipferl
2h
Fondant-Stempel-Plätzchen
1h 50 min.
Schwarz-Weiß-Gebäck
2h 30min
Mürbeteigplätzchen
2h 15 min.
Butterplätzchen aus der Gebäckpresse
1h
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2h
Zitronen-Plätzchen
30min
Nougat-Kipferl
1h 30min
Ostereierplätzchen
2h
Hefeteig-Nikoläuse
2h
Ausstechkekse
1h
Schwarz-Weiß-Gebäck-Herzen
2h 10min