Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 fatias de presunto
- 30 g manteiga
- 2 dentes de alho
- 350 g couve-portuguesa cortada em pedaços
- 1 folha de louro
- 500 g batata-doce cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1100 g água
- 100 g natas
- 15 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 968 kJ / 231.4 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 875 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alface
35 Min
Creme de couves - TM31
50 min
Sopa de cogumelos e couve roxa
1 Std.
Sopa de nabo e espinafres
45 Min
Sopa de legumes
35 Min
Creme de couves
50 min
Sopa de curgete com cebolinho
40 Min
Sopa da horta
55min
Sopa primavera
40 Min
Sopa de feijão branco e nabiças
50 min
Creme de abóbora e camarão
55min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 Min