Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de arroz de grano largo
- 20 g de aceite vegetal
- 80 g de cebolla, en trozos
- 1 dientes de ajo, pelado
- 1200 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- 1 ramita de perejil fresco
- 1 chile serrano
- 150 g de elote amarillo, en latado y escurrido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 878 kJ / 210 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 403 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de fideo TM6
35min
Tradicional sopa de fideo
35min
Picadillo
25min
Arroz a la mexicana
50min
Arroz blanco con verduras
40min
Arroz rojo con verduras de verano y queso feta
45 min
Arroz primavera
40min
Espagueti con aceite de oliva, ajo y perejil
30 min
Espagueti a la boloñesa
50min
Salsa boloñesa
35min
Arroz blanco con verduras
40min
Arroz rojo
1h 25min