Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de arroz de grano largo
- 20 g de aceite vegetal
- 80 g de cebolla, en trozos
- 1 dientes de ajo, pelado
- 1200 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- 1 ramita de perejil fresco
- 1 chile serrano
- 150 g de elote amarillo, en latado y escurrido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 878 kJ / 210 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 403 mg
Alternatywne przepisy
Espagueti a la boloñesa
50min
Picadillo
25 Min
Caldo de pollo con arroz
35min
Sopa de lentejas
1h 30min
Caldo de res
1h 15min
Caldo de pollo de la abuela
1h 15min
Arroz blanco con verduras
40min
Arroz blanco con verduras
40min
Arroz a la mexicana
50min
Arroz primavera
40min
Arroz rojo
1h 25min
Sopa de fideo TM6
35min