Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carnitas
- 1200 g de carne de cerdo, en trozos
- 150 g de jugo de naranja
- 1 cda de sal gruesa
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1 cdita de mejorana
- 1 cdita de orégano
- 2 hojas de laurel, secas
- 60 g de manteca de cerdo
Salsa de chile de árbol
- 60 g de chile de árbol seco
- 600 g de agua
- 150 g de jitomate
- 1 diente de ajo
- 125 g de vinagre de fruta, de manzana o piña
- 1 cdita de sal
Salsa de jitomate
- 700 g de jitomate, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 90 g de cebolla
- 500 de agua
- 3 cditas de orégano
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de semillas de comino
Tortas
- 250 g de cebolla, fileteada
- 3 cdas de orégano
- 50 g de jugo de limón
- 1 cdita de sal
- 6 bolillos
- 500 g de frijoles refritos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4175 kJ / 994 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 61 g
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Salsa martajada
50min
Enchiladas suizas
1 godz.
Salsa de aguacate y tomate verde
10min
Pozole Rojo
1h 30min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Aguachile de camarón
15min
Chilaquiles rojos
25min
Salsa roja de molcajete
10min
Salsa tampico
10min
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25min
Chilaquiles divorciados
1 godz.