Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 500 g de harina de trigo, y un poco mas para trabajar
- 90 g de aceite de oliva
- 200 g de vino blanco seco
- 2 cditas de sal
Relleno
- 100 g de queso parmesano
- 350 g de espinacas congeladas
-
400
g de queso ricotta
lub 400 g de requesón - 1 huevo
- ¼ cdita de sal
- ¼ cdita de pimienta molida
- 50 g de pan molido
- 2 cdas de leche
- 2 cdas de ajonjolí tostado
Salsa Marinara
- 50 g de aceite de oliva
- 150 g de cebolla, en cuartos
- 3 dientes de ajo
- 2 ramitas de albahaca
- 800 g de jitomate triturado, enlatado
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de pimienta molida
- 1 - 2 cdas de azúcar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2339 kJ / 557 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas argentinas
1h 50min
Bollitos para la cena
1h 40min
Quiche de espinacas con tocino
2 godz.
Mini quiches de espinaca, ricotta y tocino
40min
Galletas de semillas
35min
Crackers de queso
2h 45min
Pot pie
50min
Rollitos de pan con parmesano y perejil
1h 10min
Quiche de jamón serrano y jitomate
55min
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1 godz.
Pay de atún
1h 40min
Scones con mantequilla de frambuesa
25min