![Focaccia dulce de avellanas Focaccia dulce de avellanas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D29BFEB3-E6EB-40A8-8361-9539C9CAE7AD/Derivates/108A3BF3-4912-432E-AC99-457B32D05D5F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 100 g de harina de fuerza
-
15
g de levadura prensada fresca
lub 1 ½ cucharaditas de levadura de panadería deshidratada - 50 g de agua
Masa
- 80 g de avellanas crudas sin piel
- 60 g de azúcar
- 220 g de mantequilla en trozos a temperatura ambiente
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 1 huevo
- 3 yemas de huevo
- 125 g de harina de fuerza
- 125 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 50 g de licor de cereza (p. ej. Marrasquino)
Terminación
- 2 - 3 cucharadas de azúcar glas
- 70 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1630 kJ / 390 kcal
- Białko
- 5.75 g
- Węglowodany
- 35.24 g
- Tłuszcz
- 24.73 g
- Błonnik
- 1.61 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza cuatro estaciones
1 Std. 30 Min
Pizza de mascarpone y arándanos
1 Std. 30 Min
Cremadillos
3h 50min
Crêpes de manzana
1 Std. 30 Min
Bizcocho resurección de los muertos
1 Std. 5 Min
Besos de dama
1 Std.
Focaccia con manzana al tomillo
2h 10min
Focaccia dulce de manzanas
1 godz. 40 min
Tarta de cappuccino
2h
Bizcocho cuatro cuartos
1 godz. 40 min
Roscón gallego
1 Std. 30 Min
Bizcocho esponjoso de miel
1h 45min