Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 100 g de harina de fuerza
-
15
g de levadura prensada fresca
lub 1 ½ cucharaditas de levadura de panadería deshidratada - 50 g de agua
Masa
- 80 g de avellanas crudas sin piel
- 60 g de azúcar
- 220 g de mantequilla en trozos a temperatura ambiente
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 1 huevo
- 3 yemas de huevo
- 125 g de harina de fuerza
- 125 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 50 g de licor de cereza (p. ej. Marrasquino)
Terminación
- 2 - 3 cucharadas de azúcar glas
- 70 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1630 kJ / 390 kcal
- Białko
- 5.75 g
- Węglowodany
- 35.24 g
- Tłuszcz
- 24.73 g
- Błonnik
- 1.61 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magdalenas
1 godz.
Bizcocho de yogur
1h 40min
Bizcocho de limón
2 godz.
Bizcocho de manzana
1 godz.
Bizcocho veteado
2 godz.
Bizcocho de galletas y chocolate
35min
Lasaña de marisco
1 godz. 15 min
Tozzetti
1h 30min
Mierensinas
1h 10min
Tarta de frutos secos
1h 10min
Muffins con pepitas de chocolate
1 godz.
Tarta de chocolate
40min