Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 洋葱 ,切块
- 30 克 油
- ¼ 茶匙 黑色小茴香籽
- ¼ 茶匙 大茴香籽
- 2 片 香叶
- 2 汤匙 咖喱粉
- 100 克 胡萝卜 ,切丁,约1厘米
- 100 克 土豆 ,去皮切丁,约1厘米
- 100 克 青椒 ,去籽切丁,约1厘米
- 180 克 牛肉肉糜
- 450 克 水
- 2 茶匙 盐
- 500 克 白米饭 ,热的,依个人喜好调整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 919 kJ / 219 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 5.1 g