Urządzenia i Akcesoria
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
16 Stücke
Składniki
-
Mandeln220 g
-
Eier getrennt6
-
Sahne150 g
-
Zucker225 g
-
Mandeln, gehobelt60 g
-
Butter weich, in Stücken150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1214 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Midsommar
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
American Cheesecake mit Heidelbeersauce
9 Std. 30 Min
Schokoladenkuchen mit Frischkäse-Karamell-Topping
2 Std. 30 Min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2 Std. 30 Min
Chocolate Mud Cake
1 Std. 30 Min
Schoko-Erdnuss-Torte
2 Std. 30 Min
Karamell-Nuss-Brownies
50 Min
No-bake-Lebkuchen-Cheesecake
6 Std. 30 Min
Shortbread mit Kokos-Toffee, Mandeln und Schokolade
2 Std.
Victoria Cake
3 Std. 30 Min
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 Std.
Schokoladen-Karamell-Shortbread
4 Std. 30 Min
Danish Dream Cake
55 Min