![Mandeltårta - schwedische Mandeltorte Mandeltårta - schwedische Mandeltorte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6A45DE15-0E38-43A4-A889-185A13B6C2E2/Derivates/38AA51A3-0218-456B-AB0B-D8A835DC1821.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Mandeln
- 6 Eier, getrennt
- 150 g Sahne
- 225 g Zucker
- 60 g Mandeln, gehobelt
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1214 kJ / 290 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heidesand
1 godz. 45 min
Lemon Curd
1 Std.
Kloster-Cremetorte
12h
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4h
Schokoladen-Tarte
1ωρ. 15 λεπτ.
Zitronen-Baiser-Torte
2h 10min
Haselnusstorte
3h 15min
Bakewell Tarte
2 godz.
Chocolate Mud Cake
1 godz. 30 min
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7hod.
Schokoladenkuchen mit Frischkäse-Karamell-Topping
2h 30min
American Cheesecake mit Heidelbeersauce
9 godz. 30 min