Urządzenia i Akcesoria
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
16 Stücke
Składniki
-
Mandeln220 g
-
Eier getrennt6
-
Sahne150 g
-
Zucker225 g
-
Mandeln, gehobelt60 g
-
Butter weich, in Stücken150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1214 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Midsommar
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Marzipan-Mohn-Cupcakes
2 godz. 20 min
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 godz.
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 godz. 45 min
Shortbread mit Kokos-Toffee, Mandeln und Schokolade
2 godz.
Pecannuss-Pie
5 godz. 10 min
Karamell-Nuss-Brownies
50 min
Schoko-Erdnuss-Torte
2 godz. 30 min
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3 godz. 10 min
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7 godz.
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2 godz. 30 min
Schokoladenkuchen mit Frischkäse-Karamell-Topping
2 godz. 30 min
Chocolate Mud Cake
1 godz. 30 min