Urządzenia i Akcesoria
Zitronencremekuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
12 Stücke
Składniki
-
Haferkekse z.B. Hobbits150 g
-
Butter in Stücken130 g
-
Quark, 20% Fett750 g
-
Mascarpone250 g
-
Milch100 g
-
Zitronencreme (Lemon Curd)150 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)1 Pck.
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
1532 kJ /
366 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 1/2015
23 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zitronentarte
4 Std.
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3 Std. 10 Min
Quark-Zitronen-Tiramisu
4 Std. 20 Min
Waldmeister-Panna-Cotta
5 Std. 15 Min
Victoria Cake
3 Std. 30 Min
Frischkäsetorte ohne Backen
5 Std.
Schokoladen-Frischkäse-Tarte
4 Std. 30 Min
Blaubeerkuchen
3 Std. 30 Min
Limetten-Cheesecake
6 Std. 30 Min
Schoko-Mokka-Cheesecake
14 Std.
Pfirsich-Cheesecake
1 Std. 40 Min
Schokoladenkuchen mit Frischkäse-Karamell-Topping
2 Std. 30 Min