Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Knedlík
- 150 gramů vody
- 1 čajová lžička cukru
- 20 gramů čerstvého droždí
- 1 vejce
- 320 gramů polohrubé mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 polévková lžíce oleje, na vymazání Varoma mísy
Segedínský guláš
- 30 gramů cibule, napůl
- 2 polévkové lžíce vepřového sádla
- 500 gramů vepřového masa, bez kosti, na kostky (3 x 3 cm)
- 2 čajové lžičky mletého kmínu
- 2 - 3 polévkové lžíce červené papriky, sladké
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 1 čajová lžička nového koření
- 2 čajové lžičky soli
- 500 gramů kysaného zelí
- 800 gramů vody
-
1
kostka masového bujónu
lub 1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, domácí, masové - 200 gramů smetany (31% tuku)
- 40 gramů hladké mouky
- směs bylinek, čerstvých, na ozdobu (dle chuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 3829 kJ / 915 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 53 g
Alternatywne przepisy
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40 min
Kuře a lá svíčková s knedlíkem
55 min
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1 godz. 30 min
Kuře na paprice s těstovinami
45 min
Bramborový guláš s párkem
40 min
Fazole s vepřovým masem a klobásou
1 godz. 20 min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1h 40min
Zelňačka
25 min
Katův šleh
35 min
Novoroční bramborový guláš
1h 5min
Guláš z vepřové panenky
40 min
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1h 35 min.