Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ kostky čerstvého droždí
- 150 gramů mléka
- 1 čajová lžička cukru
- 1 vejce
- 320 gramů polohrubé mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 kus rohlíku, housky, den staré, na kostičky
- 1 polévková lžíce oleje, na vymazání Varoma mísy
- 500 gramů vody
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1538 kJ / 367 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bramborové knedlíky
1u. 50min
Houskové knedlíky
50 min
Jablečný závin
1h 20 min
Koprová omáčka
20min
Vánočka
1h 30min
Bramboráky
45 min
Ovocné knedlíky na páře
1 Std. 40 Min
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1h 30min
Povidlové buchty
2 Std. 10 Min
Moravské koláče
3 Std.
Domácí nudle (zavářka)
30 min
Kynutý borůvkový koláč
1u. 50min