Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ kostky čerstvého droždí (21 gramů)
- 250 gramů vody
- 20 gramů másla
- 500 gramů polohrubé mouky
- 10 gramů cukru krupice
- 10 gramů soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 779 kJ / 186 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Houskové knedlíky
50min
Vdolečky s povidly
1 Std. 30 Min
Máslové houstičky
1 Std.
Žloutkové věnečky
1 Std. 30 Min
Vánočka
1 Std. 30 Min
Loupáky
3h 25min
Podmáslový chléb
4h 35min
Ovocné knedlíky na páře
1h 40min
Loupáky s mákem
1 Std. 30 Min
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1 Std. 30 Min
Povidlové buchty
2h 10min
Moravské koláče
3 Std.