Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
kostka čerstvého droždí, (42 gramů)
lub 7 gramů instantního droždí - 550 gramů polohrubé mouky
- ¼ čajové lžičky soli
- 1 vejce
- 150 gramů mléka
- 700 gramů vody
- 60 gramů cukru
- 30 gramů oleje, plus extra na vymazání Varoma mísy
- 500 gramů ovoce, dle chuti (meruňky, borůvky), čerstvé
- 250 gramů másla
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Houskové knedlíky
50min
Bramborové knedlíky
1 Std. 50 Min
Vdolečky s povidly
1h 30min
Povidlové buchty
2 Std. 10 Min
Moravské koláče
3hod.
Kynutý borůvkový koláč
1 Std. 50 Min
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1h 30min
Domácí nudle (zavářka)
30 Min
Koblihy
1h 30min
Žloutkové věnečky
1h 30min
Tvarohové knedlíky s jahodami
50min
Houskové knedlíky
50min