Clementine and Poppy Seed Buttermilk Scones
TM6 TM5

Clementine and Poppy Seed Buttermilk Scones

4.7 (32 oceny)

Składniki

  • 35 g caster sugar
  • 2 clementines, thin peelings of skin only
  • 250 g self-raising flour, plus extra for dusting
  • 60 g salted butter, cold, diced
  • 1 tsp baking powder
  • 120 g buttermilk
  • 2 Tbsp poppy seeds
  • 1 egg, beaten

Vanilla Butter

  • 150 g salted butter, soft
  • 1 tsp vanilla bean paste

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1459 kJ / 349 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
33.2 g
Tłuszcz
22.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy