Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de piloncillo granulado
- 750 g de calabaza, de Castilla
- 650 g de agua
- 1 clavo de olor
- 4 ramas de canela
- 200 g de caña de azúcar, sin cáscara en bastones
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1625 kJ / 387 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atole de amaranto
20 min
Mole de olla vegetariano
1h
Bacalao a la Vizcaina
1h 15 min
Ponche
40 min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2sa 30 dk
Chiles en nogada
1h
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37min
Mermelada de tejocote y vainilla
1h
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 min
Romeritos
1 godz. 40 min
Atole de guayaba
40 min
Pay de calabaza
4sa