Wersje kompatybilne
Krabben-Roulade im Pumpernickel-Mantel mit Schmand-Gurken-Ragout
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pumpernickel-Mantel
- 50 g Weißwein
- 50 g Wasser
- 5 Blatt Gelatine
- 400 g Pumpernickel, in Stücken (3 cm)
Krabben-Frischkäse-Füllung
- Wasser zum Einweichen
- 5 Blatt Gelatine
- 50 g Schmand
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 300 g Frischkäse
- 200 g Nordseekrabben
- 50 g Schnittlauch, in Röllchen
Schmand-Gurken-Ragout und Fertigstellung
- 100 g Salatgurken, geschält, entkernt, in Würfeln (3 cm)
- 50 g Schmand
- 1 TL Senf
- ½ TL Salz
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 995 kJ / 238 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Christstollenparfait
8 Std. 30 Min
Weiße Tomatensuppe
40min
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 Std.
Whiskeygelee mit Früchten
3 Std.
Birnen-Ziegenkäse-Päckchen
40min
Roastbeef in Salz-Thymian-Senf-Kruste
1 Std. 20 Min
Thunfischpâté
4h 20min
Rote-Bete-Sülzchen mit Schmandsauce
6h 15 min
Filet Wellington mit Maronen
1 Std.
Steinpilzcappuccino mit Speck
50min
Meerrettich Cheescake mit Roter Bete
1 Std. 10 Min
Putello Tonnato
4h