Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 400 g strong white bread flour, plus extra for flouring
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 250 g mozzarella, drained, cut in pieces
- 60 g spring onions, white part only, cut in pieces (3 cm)
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 300 g courgettes, diced (1 cm)
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 250 g tinned chopped tomatoes
- 6 - 8 leaves fresh basil
-
1
tsp dried marjoram
lub 2 - 3 sprigs fresh marjoram, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1616 kJ / 386 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Olive Bread Rolls
2u.
Turmeric and Onion Bread
2u. 45min
Panellets
11h 20min
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1 Std. 55 Min
Stuffed Brioche with Pork, Swiss Chard, Fennel and Cheese
5h
Milk Bread
2h 20 min
Khachapuri
1h 30 min
Muesli Smoothie
12h
Cheese Sticks
55min
Oat Bran Pancakes
10min
Pizza Marinara
1h 35min
Pizza with Red Pepper Sauce, Spinach and Eggs
1u. 45min