
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast crumbled - 450 g strong white bread flour
- 100 g tomato purée
- 30 g extra virgin olive oil plus extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt
- 150 g passata
- 300 g mozzarella grated
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 170 kcal / 700 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 21 g