Wersje kompatybilne
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 150 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 50 g pecan nuts
- 300 g pumpkin flesh, cut in pieces (3 cm)
- 200 g cooking apples, peeled, cored, quartered
- 150 g rolled oats
- 100 g raisins
- 380 g light brown sugar
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground nutmeg
- 1 pinch ground cloves
- 5 medium eggs
- 200 g plain flour
- 1 tsp baking powder
Topping
- 240 g sugar
- 50 g unsalted butter, soft
- 60 g cream cheese (see tip)
- 10 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1781 kJ / 426 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot Cake Cupcakes
1h 20 min
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1h 50 min
Carrot Cake Cookies
35min
Cranberry Orange Scones
30 min
Strawberry, Banana and Chia Seed Breakfast Loaf
1 Std. 35 Min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1h 20 min
Pumpkin, Coconut and Orange Cake
1h 5min
Almond, Coconut and Chocolate Biscuits (No Added Sugar)
35min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1h
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min
Maple, Pecan and Banana Bread
1h 30 min
Chocolate Beetroot Cake
2h 20min