Wersje kompatybilne
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 150 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 50 g pecan nuts
- 300 g pumpkin flesh, cut in pieces (3 cm)
- 200 g cooking apples, peeled, cored, quartered
- 150 g rolled oats
- 100 g raisins
- 380 g light brown sugar
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground nutmeg
- 1 pinch ground cloves
- 5 medium eggs
- 200 g plain flour
- 1 tsp baking powder
Topping
- 240 g sugar
- 50 g unsalted butter, soft
- 60 g cream cheese (see tip)
- 10 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1781 kJ / 426 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blackberry Muffins with Cardamom Crunch Topping
30 Min
Maple, Pecan and Banana Bread
1h 30min
Courgette and Pine Nut Cake
50 Min
Sugar Free Banana Bread
1 godz. 15 min
Apple Crumble Cake
1h 10min
Carrot Cake Cookies
35 Min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Pumpkin, Coconut and Orange Cake
1h 5min
Applesauce Cake
1 godz. 15 min
Avocado Cupcakes with Lime Drizzle
40min
Pear and Walnut Cake
1 Std. 35 Min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1h