Urządzenia i Akcesoria
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
16 pieces
Składniki
Sponge
-
sunflower oil plus extra for greasing150 g
-
pecan nuts50 g
-
pumpkin flesh cut in pieces (3 cm)300 g
-
cooking apples peeled, cored, quartered200 g
-
rolled oats150 g
-
raisins100 g
-
light brown sugar380 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
ground cloves1 pinch
-
medium eggs5
-
plain flour200 g
-
baking powder1 tsp
Topping
-
sugar240 g
-
unsalted butter soft50 g
-
cream cheese (see tip)60 g
-
lemon juice10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
6 g
Kalorie
1781 kJ /
426 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
59 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Everything Cookies
50 min
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min
Carrot and Apple Cake
1 godz. 30 min
Applesauce Cake
1 godz. 15 min
Plum and Almond Traybake
1 godz. 5 min
Raspberry Peach Crumb Cake
2 godz.
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 godz. 20 min
Pumpkin, Coconut and Orange Cake
1 godz. 5 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Chocolate Beetroot Cake
2 godz. 20 min
Maple, Pecan and Banana Bread
1 godz. 30 min