Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
和风酱汁
- 15 克 蒜头
- 2 汤匙 味噌
- 1 汤匙 味醂
- 2 汤匙 醋
- 1 汤匙 麻油
- 2 汤匙 蚝油
- 2 茶匙 糖
- 2 汤匙 白芝麻
蒸蔬菜
- 500 克 水 ,蒸煮用
- 150 克 南瓜 ,去皮切块
- 130 克 山药 ,洗净,切段
- 195 克 莲藕 ,去皮切片
- 120 克 胡萝卜 ,去皮切块
- 195 克 红薯 ,去皮切片
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1860 kJ / 444 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 75.6 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 5.8 g