Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 油
- 60 克 咸肉 ,切薄片
- 1 片 姜 ,切丝
- 40 克 料酒
- 200 克 新鲜的虾 ,河虾
- 1 小撮 盐
- 200 克 丝瓜 ,去皮切滚刀块
- 1 小撮 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1321 kJ / 316 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 369.2 mg