Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
-
500
g leite magro
lub 500 g leite meio-gordo - 1 vagem de baunilha, só as sementes
-
50
g açúcar
lub 25 g stevia em pó - 200 g morangos cortados em pedaços
- 50 g sumo de laranja (1 unid. aprox.)
- 4 folhas de manjericão
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 351 kJ / 83.9 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 47.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacota com coulis de morango
6h 25 min
Mousse de lima com chocolate
2 Std.
Panquecas de frutos do bosque
45 Min
Panacotas de iogurte grego
3j
Delícia de chocolate merengada
4hod. 30min
Panacota de framboesa com molho de laranja
4h 35 min
Panquecas de limão com recheio de queijo e framboesa
20 Min
Mousse de maracujá
10 min.
Panacota de frutos do bosque light
7 Std.
Panquecas de banana e aveia
15 Min
Crepes de aveia
10 min.
Mousse light de frutos silvestres
10 min.