Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
-
500
g leite magro
lub 500 g leite meio-gordo - 1 vagem de baunilha, só as sementes
-
50
g açúcar
lub 25 g stevia em pó - 200 g morangos cortados em pedaços
- 50 g sumo de laranja (1 unid. aprox.)
- 4 folhas de manjericão
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 351 kJ / 83.9 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 47.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacota de cereja
3h 30min
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2h 30 min
Panacota de framboesa com molho de laranja
4 Std. 35 Min
Panacota de maracujá
5h 10min
Panacota de frutos do bosque light
7 Std.
Strudel de cranberries e marmelo
1h 30min
Panacotas de iogurte grego
3h
Mousse de pêssego
3h
Mousse de maçã
8sa 20 dk
Panacota de cereja
3h
Cheesecake de lima
5h 20min
Panacota com coulis de morango
6 godz. 25 min