Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse
- 8 ovos
- 150 g açúcar
- 30 g manteiga
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 200 g chocolate after-eight "After Eight"
Cobertura
- 2 folhas de gelatina neutra, em pedaços
- Água q.b. p/ demolhar
- 300 g frutos silvestres, congelados
- 20 g açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 579 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de requeijão e canela
1h
Farófias
20min
Bolo de avelã e café
55min
Massa folhada de chocolate
1 Std. 40 Min
Bavaroise de framboesa
3h 10 min.
Mousse de chocolate branco e frutos vermelhos
45min
Farófias com caramelo
25min
Creme caseiro da Guarda
25min
Doce de leite condensado e café
10min
Farófias com creme de limão
40min
Mousse de lima com chocolate
2h
Baba de camelo e avelãs
30min