Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 16 ovos
- 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 200 g açúcar
- 200 g leite condensado
- 140 g óleo
- 200 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
Cobertura de buttercream
- 900 g açúcar
- 450 g manteiga
- 60 g leite
- Corante alimentar em gel vermelho q.b. p/ tingir
- 150 g frutos vermelhos p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3946.5 kJ / 943.2 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 116.3 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 180.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 godz.
Bolo com frutos silvestres e natas
1 Std.
Bolo cassata
40 min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1 Std.
Bolo de chocolate
1h 40min
Bolo arco-íris
1 Std.
Bolo festa de chocolate
3h
Bolo de chocolate
1h 20min
Monstro das bolachas
1h 20min
Bolo de Baptizado
2h 30 min
Bolo de anos Baleia
6h
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1 Std.