Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g água
- 80 g gelatina em pó com sabor tropical
- 350 g leite condensado
- 150 g polpa de maracujá, mais q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1607.7 kJ / 384.3 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 163.3 mg
Alternatywne przepisy
Delícia de abacaxi
15min
Tarte de maracujá
4h
Bavaroise de framboesa
3 godz. 10 min
Mousse de chocolate branco e frutos vermelhos
45 Min
Queijadinhas
40 Min
Tarte de maracujá
4h
Tarte de avelã com leite condensado
1 Std.
Mousse com ananás e hortelã
4h
Doce de leite condensado e café
10 min
Mousse de maçã
8 Std. 20 Min
Mousse de café e leite condensado
4h
Bolo preto da Madeira
1 Std. 40 Min