Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 500 g Erdäpfel, mehlig, klein und mit Schale
- 30 g Butter, in Stücken
- 1 TL Salz
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- 1 Eidotter
- 3 EL Kartoffelstärke, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1004 kJ / 239 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 min
Frische Gnocchi mit Taleggiosauce
2j
Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen
1j
Wildkräuter-Ravioli auf Brennnesselspinat
1h 50min
Gnocchi vom Blech
1h 10 min
Tiroler Schlutzkrapfen (vegan)
1j 30 menit
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
1 Std. 40 Min
Prinzessinnenerdäpfel
1j 20 menit
Grießnockerl
30 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Erdäpfelkroketten
3j 50 menit
Erdäpfelknödel
1h 10 min