Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 200 g roasted red capsicums (see Tips)
- 1 - 2 tsp chilli powder
- 1 - 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp freshly ground pepper
- 300 g boneless lamb shoulder, partially frozen, then cut into cubes (2 cm - see Tips)
- 300 g beef chuck steak, partially frozen, then cut into cubes (2 cm - see Tips)
- 300 g pork shoulder, partially frozen, then cut into cubes (2 cm - see Tips)
- olive oil, for brushing
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 565 kJ / 134 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Prune jam
55 min
Pear and blue cheese risotto
30 min
Hazelnut Bavarian
6h 25min
Meatballs with Romesco sauce
1 Std. 40 Min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 min
Spaetzle
35 min
Cachupa with pork and beans
Brak ocen
Steak tartare
30 min
Chicken skewers and rice
40 min
Cherry margarita
25 min
Poppy seed torte
5h
Spiralised vegetable soup
9 Std.