Urządzenia i Akcesoria
Spitzbueben
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
15 Stücke
Składniki
-
Butter zimmerwarm, in Stücken150 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker10 g
-
Salz1 Prise
-
Ei1
-
Weizenmehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche300 g
-
Backpulver (½ Beutel)1 TL
-
Puderzucker50 g
-
Himbeerkonfitüre200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
960 kJ /
227 kcal
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grittibänze
2 godz. 10 min
Süsser Grittibänz
2 godz. 15 min
Knöpfli
50 min
Knöpfli
50 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Mailänderli
3 godz.
Spitzbuben mit Glühweingelee
2 godz. 40 min
Basler Brunsli
8 godz. 40 min
Linzer-Spitzbuben
3 godz. 15 min
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min
Rüeblitorte
1 godz. 10 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.