Spitzbuben mit Glühweingelee
TM5

Spitzbuben mit Glühweingelee

3.6 (26 ocen)

Składniki

Gelee

  • 150 g Rotwein
  • 100 g Zucker
  • ½ Päckchen Geliermittel, für Konfitüre 2:1 (für 500 g Früchte)
  • ¼ TL Zimt, gemahlen
  • 1 Nelke
  • 1 Kardamomkapsel, nur ausgelöste Samen

Guetzli

  • 150 g Zucker
  • 350 g Mehl
  • 250 g Butter, weich, in Stücken
  • 2 TL Vanillezucker
  • 1 Prise Salz
  • 1 Eiweiss

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
454 kJ / 109 kcal
Białko
1.1 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy