Urządzenia i Akcesoria
Spitzbuben mit Glühweingelee
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
40 Stücke
Składniki
Gelee
-
Rotwein150 g
-
Zucker100 g
-
Geliermittel für Konfitüre 2:1 (für 500 g Früchte)½ Päckchen
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Nelke1
-
Kardamomkapsel nur ausgelöste Samen1
Guetzli
-
Zucker150 g
-
Mehl350 g
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Vanillezucker2 TL
-
Salz1 Prise
-
Eiweiss1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1.1 g
Kalorie
454 kJ /
109 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grittibänze
2 godz. 10 min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2 godz. 10 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Chräbeli
24 godz.
Mailänderli
3 godz.
Basler Brunsli
8 godz. 40 min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 godz. 10 min
Spitzbueben
1 godz. 40 min
Linzer-Spitzbuben
3 godz. 15 min
Schoggistängeli-Cake
1 godz. 10 min
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.